ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

ביצוע בדיקת מי שפיר

בדיקת מי השפיר היא בדיקת אבחון טרום לידתי בה דגימה של מי השפיר מסביב לתינוק מוסר ומנתח. ההליך נעשה בדרך כלל בין השבועות 15 ל-20 להריון. מחד מוחדרת דרך בטן האם, מונחית על ידי אולטרסאונד, לתוך הרחם ולאחר מכן דרך דופן הרחם לתוך שק השפיר.

דגימת מי השפיר עשויה להיבדק עבור הפרעות גנטיות או זיהומים

הסיכונים הקשורים בבדיקת מי שפיר כוללים הפלה, זיהום, דימום, תוצאות לא מדויקות מדגימות שאינן נאספו או מעובדות כראוי, וחרדה לאם ולתינוק. אלטרנטיבה לבדיקת מי שפיר היא דגימת שפיר (CVS), שניתן לבצע מוקדם יותר בהריון אך טומנת בחובה יותר סיכונים מאשר בדיקת מי שפיר. ביצוע בדיקת מי שפיר היא הליך שכיח שנעשה בשליש השני של ההריון. הוא משמש לאבחון הפרעות גנטיות וכמה מומים מולדים. בדיקת מי השפיר מתבצעת על ידי החדרת מחט לרחם והוצאת כמות קטנה של מי שפיר. התאים מהנוזל נבדקים לאחר מכן לאיתור חריגות. בדיקה זו יכולה להיעשות כבר בשבוע 14 או מאוחר עד 20 שבועות, אך היא מבוצעת בדרך כלל בשבועות 16-18 להריון. ביצוע בדיקת מי שפיר היא בדיקת אבחון טרום לידתי המבוצעת לנשים בהריון בשבועות 16 עד 18 להריון. זה נעשה על ידי החדרת מחט דקה דרך דופן הבטן ולתוך שק השפיר כדי לאסוף כמות קטנה של מי שפיר. בדיקת מי שפיר היא הליך רפואי המשמש לאבחון הפרעות גנטיות אצל תינוקות שטרם נולדו. ההליך כולל החדרת מחט ארוכה ודקה דרך הבטן והרחם של האם לתוך שק השפיר. כמות קטנה של נוזל נמשכת לבדיקה.

ניתן לבצע את בדיקת מי השפיר כבר בשבוע ה-16 להריון

והיא נעשית בדרך כלל בין שבועות 18-20 להריון. ניתן לבצע את הבדיקה מוקדם יותר אם יש אינדיקציות להפרעה בהריון או אם יש גורמים נוספים שעשויים להשפיע על העובר. בחלק זה נדבר על בדיקת דיקור מי שפיר. בדיקת מי שפיר היא פרוצדורה המתבצעת במהלך ההיריון לבדיקת מומים גנטיים. זה כרוך בהחדרת מחט ארוכה ודקה דרך הבטן של האם ואל הרחם שלה כדי לשאוב כמות קטנה של מי שפיר. הנוזל מכיל תאים עובריים הניתנים לבדיקה לאיתור מומים בכרומוזומים. בדיקת מי השפיר חייבת להיעשות לפני 15 שבועות להריון, מכיוון שלאחר פרק זמן זה, הריאות של התינוק יתפתחו מספיק כדי להתחיל לייצר מקוניום שעלול לזהם את הדגימה ולהפוך אותה לבלתי ניתנת לקריאה. בדיקת מי שפיר היא בדיקה טרום לידתית שיכולה לשמש לאיתור הפרעות גנטיות ומומים מולדים אחרים. ההליך כולל נטילת דגימה של מי השפיר מהרחם ובדיקתו לאיתור מומים גנטיים. מחט משמשת לאיסוף דגימה של מי שפיר מתוך הרחם שלך. תהליך זה יכול לגרום לאי נוחות מסוימת, אך רוב הנשים מוצאות אותו נסבל ומסוגלות לחזור לפעילותן הרגילה זמן קצר לאחר ההליך. אין סיכונים הקשורים בבדיקת מי שפיר, כל עוד אין לך מצבים רפואיים כאלה

אז מה היה לנו בכתבה:
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!